Inbraken komen helaas overal voor. Als iemand echt wilt inbreken, vinden ze waarschijnlijk een manier om het voor elkaar te krijgen. Hoewel bewezen is dat een huisbeveiligingssysteem een inbreker afschrikt, is er geen garantie dat ze ook een inbreker daadwerkelijk tegenhouden. Aangezien er geen onfeilbare manier is om je huis te beschermen tegen gevaar of schade als het eenmaal als doelwit is geselecteerd, kun je het beste preventieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je huis niet wordt uitgekozen. De inbrekers het lastig maken laat ze wel twee keer nadenken voordat ze een poging wagen.

Elektrische sloten

Elektrische sloten zijn een geweldige ontwikkeling die in ons huidige tijdperk steeds vaker wordt ingezet. Dit is niet alleen handig voor als je op zoek bent naar extra veiligheid, maar ook als je het beu bent om je huissleutel steeds te vergeten of te verliezen, wilt dat je kinderen toegang tot het huis hebben wanneer je niet thuis bent of als je bepaalde mensen op afstand binnen wilt laten.

Met slimme deursloten hoef je je geen zorgen meer te maken of je de deuren op slot hebt gedaan of niet, aangezien je bij sommige modellen simpelweg de app van je telefoon kunt controleren. Slimme deursloten integreren in je huissysteem en stellen je in staat je huis rechtstreeks vanaf je telefoon te beheren.

Slimme deursloten kunnen je ook waarschuwen wanneer deuren open en dicht gaan, en bij sommige systemen kun je zelfs verschillende mensen hun eigen toegangscodes geven, zodat je precies weet wie er binnenkomt. Inbrekers het lastig maken krijgt hierdoor een nieuwe dimensie!

Camera’s installeren

Het is niet ongewoon om camera’s op elke hoek van elk gebouw in commerciële gebieden te zien, of in de straten. Als een van de gemakkelijkst op te zetten systemen en een van de kosteneffectiefste beveiligingssystemen, worden beveiligingscamera’s niet voor niets door bijna elk bedrijf gebruikt om hun eigendommen te beschermen. Tegenwoordig worden ze ook steeds vaker geïnstalleerd in en rondom huizen.

Beveiligingscamera’s kunnen een enorm afschrikmiddel zijn voor criminelen, vooral als het gaat om vooraf geplande misdaden. Dit betekent dat inbrekers veel minder snel je huis uitkiezen, waardoor je bezittingen veilig blijven en de veiligheid van je gezin wordt vergroot. Laat daarom de camera’s goed opvallen zodat het duidelijk is voor de inbreker dat ze gezien worden!

Geen open ramen

Dit is misschien een inkoppertje, maar toch is het belangrijk om het te vermelden dat je ramen dicht moeten blijven wanneer je niet volledig alert kunt zijn. Inbrekers kijken tegenwoordig zelfs niet meer of het dag of nacht is. Wanneer ze een kans zien zullen ze een poging wagen. Met een open raam is het voor een inbreker ook een stuk uitnodigender om te proberen.

Rolluiken of sloten op de ramen bieden nog een extra beveiligingslaag en is zeker het overwegen waard. Het doel is natuurlijk om het een inbreker zo lastig mogelijk te maken en wanneer het als “teveel gedoe” lijkt, kijken ze hoogstwaarschijnlijk liever even verder.

Categories:

Tags:

Comments are closed